Küldetésünk

A változások étellel is kezdődhetnek…

Nonprofit szervezetként társadalmi szempontból kiemelten hasznos tevékenységet végzünk.

Az Etesd társadalmi vállalkozás; célunk, hogy pozitív hatást gyakoroljunk a közösségekre és társadalmi változásokat érjünk el az ételek és a gasztronómia eszköztárát felhasználva.

Tudj meg többet arról, hogyan segítheted a gyerekek számára való tudásátadást, hogy képesek legyenek a fenntartható jövő érdekében helyes döntéseket hozni.

Hiszünk abban, hogy a tudáshoz való hozzáférés elősegíti az egészséges és fenntartható életmódhoz szükséges döntéseket.

Történetünk elhivatottságon és elkötelezettségen alapszik

Hogyan kezdődött …

 

Az Etesdet gasztronómiában tevékenykedő vállalkozások civil kezdeményezéseként indítottuk a Covid járvány kirobbanásakor. Az Etesd a Dokit projektünk keretében egészséges és finom ételekkel támogattuk az egészségügyi dolgozókat; kezdetektől lebomló, környezettudatos csomagolásban. Kezdeményezésünk gyorsan túlnőtt a társadalmi összefogás adta lehetőségeken, ezért hoztuk létre az Etesd nonprofit közhasznú szervezetet, és azonos szemléletű, felelősségtudatú partnereinkkel, támogatóinkkal együttműködő hálózatot alakítottunk ki.

Közel 3 éve működünk nonprofit közhasznú szervezetként. Önkéntesekből, partnerekből, beszállítókból és szponzorokból együttműködői hálózatot alakítottunk ki. Partnereink hozzánk hasonló elveket vallanak, hasonló felelősségtudattal rendelkeznek, és hozzájárulnak közösségünk fejlődéséhez és támogatásához. Nagylelkű partnereinkkel és adományozóinkkal együttműködve sokféleképpen valósíthatjuk meg a közösségek érdekében végzett tevékenységeinket.

A járvány időszaka alatt megtapasztaltuk, milyen érzés segítséget és támogatást nyújtani.

Tovább

Alapelvünk – “A változások étellel is kezdődhetnek„– szerint végezzük munkánkat

 

….. és úgy döntöttünk, hogy a gyermekkori fejlesztésre és tudásátadásra, mint első számú prioritásunkra koncentrálunk.


Az ételek és a gasztronómia erejével, legjobb tudásunk szerint járulunk hozzá az ENSZ fenntartható fejlődési céljainak megvalósításához. Innovatív, tudásalapú Gasztrotanoda programunkkal a fenntartható, egészséges életmód kialakításához és folytatásához szükséges információkat, elméleti és gyakorlati tudást adunk át gyerekek számára.

Előremutató, környezettudatos civil szervezetként a fenntarthatóság, az egészséges életmód és a készségfejlesztés terén a világunk előtt álló kritikus kihívásokkal kívánunk foglalkozni.

A kihívások, amelyekkel foglalkozunk

Tovább

Kiemelt prioritásként a gyermekkori tudásátadásra és fejlesztésre összpontosítunk

 

…a fenntarthatóság, a zero-waste életforma, az egészséges életmód értékeit hangsúlyozó programunk megvalósításával.

Tevékenységeink között kiemelt szerepet játszó Gasztrotanoda oktatási programunk mellett közösségünk támogatására továbbra is szervezünk jótékonysági főzőeseményeket és a rászoruló csoportokat a máshol fel nem használt élelmiszerek eljuttatásával is segítjük.

Mivel foglalkozunk

Tovább

Alapítók és csapat

Az „Etesd a Dokit” projektet azért indítottuk el, hogy a Covid-19 járvány ellen küzdő egészségügyi dolgozókat frissen készített, egészséges és tápláló ételekkel támogassuk. Civil kezdeményezésünk igen hamar népszerűvé vált – sok magánszemély, vállalkozás, élelmiszer lánc, kis és nemzetközi élelmiszer gyártó vállalkozás csatlakozott hozzánk.
Velük együttműködve 140,000 + étel adagot készítettünk és juttattunk el a Covid ellátásban tevékenykedő egészségügyi dolgozóknak. Mivel kezdeményezésünk sokakat megérintett és motivált, szükségesnek éreztük, hogy tevékenységünket szervezett formában folytassuk, és létrehoztuk az Etesd Nonprofit Közhasznú Társaságot.

Az Etesdet céljai elérésében, különböző szakmai hátterű, elkötelezett személy támogatja.

Projektjeink

Gasztrotanoda programok

  • Újbudai Montágh Imre Általános Iskola, Óvoda, Fejlesztő Nevelés-oktatást Végző Iskola, Készségfejlesztő Iskola és EGYMI, 11. kerület
  • Vakok Általános Iskolája, 14. kerület
  • Befogadó Óvodák projekt: Katica Óvoda – Budapest 8. kerület

… és számos további eseményt ütemeztünk már be

9 “Gasztrotanoda” workshopok különböző hátterű gyermekek számára (2022)

Ukrajnai menekülteket támogató projekt (2022):

1 tonna tartós élelmiszer közvetlenül Ukrajnába szállítása az Országos Mentőszolgálattal együttműködve

20.000 + adag étel (meleg étel, szendvicsek, gyümölcs) menekülteket ellátó intézményeknek

140 000+ adag étel szállítása az Etesd a Dokit projekt keretén belül az 5 Covid járványhullám idején (2020, 2021, 2022)

4 adományfőző projekt melyeken kb. 400-400 adag étel került kiszállításra a rászorulók részére (2022)

2 adományszervezési projekt (virtuális gála vacsora szervezése gyermek néptánc csoport számára a Covid-19 járvány alatt (2021, 2022)

Támogatási projektjeink:

  • Lego – Build to give kampány – 2230 db Lego-szett szétosztása az Országos Mentőszolgálat munkatársai gyermekei és hátrányos helyzetű családok számára
  • 1500 db jegy eljuttatása az Illúziók mesterei elődásokra az egészségügyi dolgozók és családjaik részére (2020, 2021)
  • IT eszközök – Lenovo – felajánlása egészségügyi intézmények számára (2021)